Huidbehandelingen uitgelicht: van microdermabrasie tot een facelift

Huidbehandelingen uitgelicht: van microdermabrasie tot een facelift

feiten over rosacea hydrafacial
Feiten over rosacea en wat kan je er aan doen
19 september 2015
Toon alles

Huidbehandelingen uitgelicht: van microdermabrasie tot een facelift

Huidbehandelingen uitgelicht: van microdermabrasie tot een facelift

Dagelijkse gelaatsverzorging: crèmes, lotions en andere gelaats- en lichaamsverzorging vind je in verschillende soorten en prijscategorieën. De meest toegankelijke manier om je huid te behandelen en te verzorgen kan je thuis toepassen. Bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds als onderdeel van je dagelijkse routine. Zo een routine dient te worden ingebouwd en geeft vaak oppervlakkige resultaten op de huid, die met de tijd (en daarmee bedoelen we: een aantal uren) stilaan vervaagt. Specifiek zijn er crèmes beschikbaar die een langdurig effect bieden. Zoek naar producten die in de huid dringen voor een optimaal effect op lange termijn en dus niet enkel een cosmetisch effect geven op je huid.

Lichte chemische peeling. Door middel van een peeling wordt je bovenste huidlaag gladder gemaakt. Het is een lichte behandeling met direct resultaat en vaak geen downtime of inwerkingsperiode. Deze behandeling zorgt echter niet voor vermindering van rimpels en diepere lijnen, geeft geen versteviging en kan geen littekens wegwerken.

Microdermabrasie: wordt algemeen gebruikt als behandeling om de dode huidcellen op de opperhuid te verwijderen. Microkristallen of zouthoeveelheden worden gebruikt om de bovenste huidlaag te peelen. Deze behandeling boekt resultaten om littekens te verminderen en andere onzuiverheden op je huid weg te werken. Resultaat: een gladde, vernieuwde huid.

Nadelen: door de intensiteit van de behandeling kan je huid wat bloeden. De behandeling wordt door de meeste patiënten als lichtjes pijnlijk ervaren. De huid ziet onmiddellijk na de behandeling rood en heeft zo’n 48 uur nodig om te herstellen. In geval van specifieke huidcondities zoals: acné, eczeem of rosacea  kan je best eerst je dermatoloog raadplegen want een neveneffect kan zijn dat bepaalde huidproblemen opnieuw even de kop op steken.

IPL (intense pulsed light): specifiek wordt deze verjongingstechniek ingezet bij teleangiëctasie (rosacea), hyperpigmentatie, en ook acné en sproeten worden hier soms mee behandeld. Na het aanbrengen van een verkoelende gel als barrière voor het warme licht, worden lichtimpulsen geflitst op de huid. Voordelen van deze behandeling zijn dat het voor veel mensen kan worden toegepast en het is doorgaans veilig. Enkele nadelen:er is een mogelijkheid dat de behandeling onmiddellijk nadien zichtbaar is door lichte zwelling en roodheid. Ook rimpels en fijne lijnen worden niet doeltreffend behandeld via deze weg. Daarvoor dient er een extra behandeling te worden genomen die zich specifiek richt op dit probleem.


Dermale chemabrasie: een combinatie van een lichte chemische peeling met microdermabrasie. Voor een gladde, egale huid wordt de huid gepeeld met glycolzuur waardoor ook verstopte poriën opnieuw open gaan. Door de chemicaliën die in de huid dringen kan er een licht brandend gevoel optreden. Doordat de bovenste huidlaag gepeeld wordt zijn er ook minder tekenen van sproeten, pigmentvlekken en zelfs fijne lijntjes als resultaat. De bovenste huidlaag komt los en is daardoor ook vergelijkbaar met het vervellend effect na een verbranding op de huid door de zon. Nadelen: de huid ziet onmiddellijk rood door het gebruik van glycolzuur en dit kan tot een aantal dagen na de behandeling aanhouden. Deze behandeling is niet aangeraden voor mensen met rosacea of psoriasis.


Dermabrasie wordt enkel uitgevoerd door een opgeleid arts of plastische chirurg omdat de ingreep vrij drastisch is en er zelfs plaatselijke of volledige verdoving wordt toegepast. Met een borstel uit staaldraad of een schijf met diamantkorrels wordt je huid weggeschraapt, maar tegenwoordig zijn er laserapparaten op de markt die het werk doen (laserabrasie). De huid wordt gladgemaakt, rimpels tonen minder diep en littekens vervagen geleidelijk.  Nadelen: deze behandeling is zodanig intensief dat de huid nog enige tijd nadien zal rood zien, met korstvorming en zwelling eventueel als gevolg. Gedurende deze herstellingsperiode moet de zon absoluut vermeden worden en is er zelfs grote kans op acute gevoeligheid voor de zon (tot 12 maanden). Het resultaat is ook niet onmiddellijk zichtbaar en je huid kan er tijdelijk bleker door zien (de behandelde zones). Na een lang herstelproces zal je pas het effect hiervan zien. Een herhalingsbehandeling na verloop van tijd kan nodig zijn voor optimaal effect. Deze ingrijpende behandeling is bovendien ook kostelijk.


Facelift: het klassieke voorbeeld van de meest ingrijpende verjongingsbehandeling. Toch is ook deze metamorfose niet zonder risico. Denk maar eens aan tal van bekende sterren die er verslaafd aan geraakten en daardoor een minder mooi resultaat bekwamen op langere termijn. Een facelift is iets dat goed dient overwogen te worden en zeker niet aangeraden is om te doen op jonge leeftijd. Er zijn tal van andere mogelijkheden om je huid gezond en langer jong te houden zonder al te veel risico’s. Allemaal vervangopties die zelfs bijdragen tot de gezondheid van je huid. Natuurlijk dient men na een plastische ingreep veel geduld te hebben eer het resultaat zichtbaar is en dat kan toch wel enkele maanden op zich laten wachten. Om nog maar te zwijgen van de, vaak, pijnlijke gevolgen waardoor je toch een hele tijd geen dagelijkse activiteit kunt hervatten. De risico’s van een facelift, of het nu een kleine is of een grote, variëren van infecties, zichtbare littekens, oedeem en natuurlijk een onverwacht, slechter resultaat. Consulteer alvast ook je huisarts eer je tot zulk ingreep overgaat!


Hydradermabrasie is een unieke combinatie van peeling en stimulatie van de huid met serums met voor absolute minimum aan neveneffecten. Hydropeel™-tips worden gebruikt om de serums in de huid in te brengen waarbij reiniging, peeling en hydratatie voorop staan. HydraFacial™ reinigt de huid grondig en peelt de bovenste huidlagen zonder agressie voor de huid. Via een vacuumsysteem worden de serums, op basis van lactaat- en hyaluronzuur, in de huid ingebracht. Ook voor vette huid is deze behandeling ideaal omdat salycilzuur wordt gebruikt tegen de talg die geproduceerd wordt. Afgestorven huidcellen en vuilrestanten van de huid worden vervolgens met de zuigtechniek verwijderd. Het resultaat van deze behandeling toont zich sterker dan klassieke microdermabrasie. Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht zorgt voor ideale absorptie door en in de huid. Een geïrriteerde huid wordt optimaal hersteld en bouwt een immuunsysteem op tegen gevoeligheid en voor toekomstige behandelingen. Collageen wordt opnieuw gestimuleerd terwijl dit proces geen nevenwerkingen bevat. Als afwerking van de behandeling worden antioxidanten en vitamines ingesluisd in de huid. Men heeft ondervonden dat er 14 dagen na de behandeling nog steeds 30% van de antioxidanten in de huid aanwezig is. Bij last met pigmentatiestoornissen is deze behandeling ook uiterst geschikt. Door artsen en dermatologen kan ook een intensievere behandeling met HydraFacial™ worden toegepast met behulp van een diamond tip die abrasief werkt. Er is geen downtime en het resultaat is onmiddellijk zichtbaar. Tot 48 uur na de behandeling kan de zon best gemeden worden of optimaal beschermd met een goede zonnefactor van minstens SPF30.

HydraFacial™ is geschikt voor alle huidtypes en is bijzonder aangewezen bij:

• Vermoeide en vale huid
• Gedehydrateerde en gevoelige huid
• Rijpere huid met verslapping
• Rimpels, lijntjes, kraaiepootjes
• Pigmentvlekken
• Littekens en acnélittekens
• Een door de zon beschadigde huid
• Rokershuid
• Oedeem onder de ogen
• Grove poriën, mee-eters
• Onzuivere en acné huid
• Pré en post operatieve ingrepen
• Striemen

Vraag naar jouw behandeling met HydraFacial™ bij een professionele schoonheidsspecialiste of arts: www.hydrafacial.nl ofwww.hydrafacial.nl.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Een account aanmaken?