Sunscreen Tips & Tricks: oplossingen voor zonnecrèmeproblemen

Sunscreen Tips & Tricks: oplossingen voor zonnecrèmeproblemen

Langer bruin? Scrubben maar!
Langer bruin? Scrubben maar!
27 juni 2018
5 zomertips voor mensen met psoriasis
5 zomertips voor mensen met psoriasis
14 juli 2018

Zonnecrème is onbetwistbaar het belangrijkste verzorgingsproduct voor wie zijn of haar huid wil beschermen tegen meerdere tekenen van veroudering en serieuze problemen zoals huidkanker. Dat zonnecrème je huid beschermt stellen de meeste mensen niet in vraag. Waar wel veel mensen een probleem mee hebben is hoe zonnecrème aanvoelt of uitziet wanneer ze het op hun huid smeren. Maar… Gelukkig is er een oplossing voor elk vervelend zonnecrèmeprobleem.

 

PROBLEEM: Zonnecrème zweet af tijdens je workout en komt vaak in je ogen.

Oplossing: Gebruik een zonnecrème die de actieve bestanddelen titanium dioxide en/of zinkoxide bevat, zoals bijvoorbeeld de Stay Beautiful en Stay Outside zonnecrèmes (beide met SPF 30) van Beauté Pacifique. Deze irriteren je huid niet en zullen ook geen branderig gevoel veroorzaken wanneer ze door het zweten in je ogen terecht komen. Extra tip: vergeet je zweetband niet.

 

PROBLEEM: Zonnecrème voelt zwaar aan onder make-up.

Oplossing: Dit kan enkel wanneer je een dikkere lichaamszonnecrème op je gelaat gebruikt of wanneer je dagcrème niet geschikt is voor je huid. Een goede dagcrème met SPF factor gaat perfect samen met make-up. Kies er eentje die de vermelding ‘broad spectrum’ heeft (deze beschermt tegen UVA én UVB) en een SPF van minstens 30 bevat.

 

PROBLEEM: Het duurt zo lang om zonnecrème aan te brengen.

Oplossing: We weten allemaal dat dit niet waar is. Zonnecrème smeren duurt hoogstens 5 minuutjes. Blijf je bij je standpunt, dan kun je er ook voor kiezen om minder huid bloot te stellen aan de zon wanneer je naar buiten gaat. Kies voor lichte, zonbeschermende kledij. Minder blote huid = minder tijdverlies aan smeren.

 

PROBLEEM: Zonnecrème zorgt voor puistjes.

Oplossing: Dit is waarschijnlijk het meest frustrerende zonnecrèmeprobleem omdat er geen snelle en makkelijke oplossing is. Je moet wat experimenteren (en soms veel experimenteren) om een gelaatszonnecrème te vinden die je puistjesvrij houdt.

Maar we hebben enkele tips voor je: zoek een zonnecrème met een dunne textuur, en experimenteer met crèmes die een mix van synthetische actieve bestanddelen (zoals octisalaat en octinoxaat) en minerale actieve bestanddelen (zoals titanium dioxide en/of zinkoxide) bevatten. Deze combinatie zou wel eens de juiste balans kunnen zijn voor een huid die gevoelig is voor acne.

Zorg dat je je gelaat elke avond goed reinigt en dat alle restjes zonnecrème en make-up verwijderd worden.

 

PROBLEEM: Zonnecrème laat een wit laagje na, ook al wrijf je het goed uit.

Oplossing: Mix je zonnecrème met een klein beetje foundation of gekleurde dagcrème. Het effect van de zonnecrème zal even sterk blijven, maar door de kleur van de foundation/dagcrème zul je geen wit laagje meer zien.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Een account aanmaken?