Zo bescherm je je ogen in de zomer!

Zo bescherm je je ogen in de zomer!

Zomervoeten
Mooie, zachte zomervoeten gegarandeerd met deze super tip
25 juli 2018
Perk Eye Service: want het oog wil ook wat!
Perk Eye Service: want het oog wil ook wat!
24 augustus 2018

Het is warm. Heel erg warm. We smeren volop zonnecrème om ons te beschermen tegen de zon, maar denken we ook aan onze ogen? Je zou er misschien niet bij stilstaan maar je ogen hebben ook bescherming nodig tegen UV straling. We geven je alvast een paar tips om je ogen gezond te houden tijdens de warme zomermaanden.

 

De risico’s van UV

Zijn je ogen te lang blootgesteld aan zonlicht, dan kunnen de schadelijke UV-stralen oogziektes veroorzaken. Zo kan het verouderingsproces van de oogcellen versneld worden en staar en Macula-degeneratie veroorzaken. Wat je er aan kan doen? Niet te lang in de zon zitten en een degelijke zonnebril kopen. De zonnestralen kunnen ook zorgen voor een versnelde veroudering en uitdroging van de huid wat resulteert in rimpels rond de ogen.

 

Hoe weet ik of mijn zonnebril voldoende bescherming biedt?

Kijk of je bril voldoende bescherming biedt tegen UV-straling. Dit staat vaak goed aangegeven op de bril (meestal met een stickertje op een van de glazen). Kijk voor 100% UV-bescherming of UV-400. Draag jij een zonnebril die de UV-stralen niet voldoende tegenhoudt, dan kunnen je ogen beschadigd raken. Een slechte zonnebril is zelfs erger voor je ogen, dan geen zonnebril dragen. Wanneer de zon fel is, zijn we namelijk sneller geneigd om onze ogen dicht te knijpen, waardoor je pupil vernauwt en je hierdoor toch wat bescherming krijgt. Een donkere bril zonder UV-bescherming doet je pupillen niet vernauwen en houdt de stralen niet tegen waardoor ze toch in je ogen terecht komen.

 

Wat kan ik doen als ik toch droge ogen heb?

Droge ogen kan je krijgen van teveel zonlicht en warmte, maar ook door airconditioning. Heb je gevoelige ogen, dan kunnen ze hierdoor snel geïrriteerd raken. Door een tekort aan traanvocht krijg je een branderig gevoel en worden je ogen rood en vermoeid, met soms zelfs wat zichtvermindering. Wat kan je dan doen?

  • Knipper regelmatig met je ogen. Onbewust knipperen we zo’n 15 tot 20 keer per minuut met onze ogen. Dit vermindert wanneer je in een auto zit, een boek leest of naar een scherm (gsm, tv, computer) kijkt.
  • Gebruik kunsttranen. Dit zijn oogdruppels die werken als traanvervangers en kun je ook zonder voorschrift krijgen.
  • Draag je lenzen? Hou ze dan niet te lang in en maak ze na het dragen goed schoon.

 

Wat kan ik doen als ik toch kraaienpootjes krijg?

Een goede oogcrème smeren. Wil je een snelle en doeltreffende oplossing? Ga dan voor een maandelijkse HydraFacial inclusief een Perk Eye Service.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Een account aanmaken?